home > beddengoed > overtrekken > zijden dekbedovertrek
pagina afdrukken

zijden dekbedovertrek

Slapen onder een zijden dekbedovertrek is een unieke ervaring. De zacht soepele zijde drapeert zich vloeiend om het lichaam en geeft een rustgevend en comfortabel gevoel. De zijde neemt snel de lichaamstemperatuur aan en voelt - door de iso thermische eigenschappen van zijde - bij warme dagen heerlijk koel en bij koude dagen verrassend warm aan. Wanneer u eenmaal onder een zijden dekbedovertrek heeft geslapen neemt u definitief afscheid van katoen. Probeer het zelf!

Zijden dekbedovertrek

De zijden dekbed overtrekken van inSilk zijn gemaakt van 100% moerbei zijde en zijn "geweven in satijn" waardoor de stof "satijnzijde" ontstaat. De satijnweving van de zijdevezel zorgt voor de soepelheid en gladheid van het zijden dekbed overtrek. De zijden dekbedovertrekken zijn gemaakt uit één stuk stof (geen naden boven en onder) en zijn stijlvol afgewerkt met piping.

De kwaliteit van de zijden dekbedovertrekken van inSilk is 19 "momme". "Momme" is een standaard aanduiding voor de kwaliteit van zijde, zoals bijvoorbeeld de aanduiding "karaat" de kwaliteit van goud of diamant weergeeft. De momme-waarde wordt bepaald door het gewicht van een bepaalde afmeting zijde stof. Voor zijden beddengoed geldt een momme gewicht van 12-16 als goede kwaliteit, een momme waarde van 16-19 betekent een zeer hoge kwaliteit (inSilk levert de 19 momme kwaliteit).

De zijden dekbed overtrekken van inSilk worden geleverd als set, dus inclusief bijpassende kussenslopen (1x bij éénpersoons zijden dekbedovertrek).

In de wasmachine? Jazeker, uw zijden dekbed overtrek kan prima machinaal worden gewassen. Bij uw aankoop ontvangt u een handig bewaar-kaartje met wasvoorschriften voor zijde.

Een zijden dekbed overtrek: uw nachtrust was nog nooit zo comfortabel!

Vragen of opmerkingen over de artikelen in deze categorie "zijden dekbedovertrek"? Neem dan natuurlijk even contact met ons op, telefonisch op 085 - 13 017 13 of via email info@insilk.nl