Algemene vragen

inSilk is opgericht in februari 2009 en sindsdien een begrip op het gebied van zijde. De betrouwbaarheid van inSilk is getoetst door de Stichting Webshop Keurmerk, deze stichting heeft na toetsing een keurmerk aan inSilk afgegeven; ons keurmerk vindt u hier. inSilk is een officieel geregistreerd handelsmerk.

meer informatie over inSilk.

Het artikel is defect geleverd: neemt u s.v.p. zo spoedig mogelijk, echter binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling, contact met ons op. Onze klantenservice zal uw melding verder afhandelen.

Het artikel is defect gegaan: in dat geval is de wettelijke garantie van toepassing.

Op alle artikelen die u bij ons koopt zit een wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel bij normaal gebruik naar behoren moet functioneren. Naast de wettelijke garantie is ook de normaal te verwachten levensduur van het artikel van belang; het ene product gaat natuurlijk langer mee dan het andere.

Uw rechten tijdens de garantieperiode

Wanneer een artikel niet naar behoren functioneert binnen de toepasselijke garantietermijn zoeken we altijd naar een passende oplossing, bijvoorbeeld door een gratis reparatie of een nieuw artikel. Valt het probleem met het artikel onder gebruiksschade of is het artikel normaal gebruikt maar vertoont het slijtage? Dan vervalt het recht op gratis reparatie of een nieuw artikel. Hieronder vallen bijvoorbeeld de volgende gebruiksschades: vlekken, pillen, gleeën en scheuren.

Klacht melden - garantiebewijs

Uw bestelnummer is tevens het garantiebewijs van uw aankoop. Wanneer u aanspraak wilt maken op de garantie kunt u dit nummer opgeven aan onze klantenservice. Onze klantenservice zal uw melding verder afhandelen.

Als blijkt dat een produkt niet past, kunt u dat altijd ruilen (om hygienische redenen zijn slips en onderbroeken hiervan uitgezonderd). Klik hier voor alle informatie over het terugsturen en/of ruilen van uw bestelling.

Als uw bestelling niet aan uw verwachtingen voldoet kunt u deze altijd terugsturen (om hygienische redenen zijn slips en onderbroeken hiervan uitgezonderd). Klik hier voor alle informatie over het terugsturen en/of ruilen van uw bestelling.

Met name de prijzen voor zijden beddengoed willen nog wel eens afwijken. Doorgaans zijn de prijzen van inSilk lager dan de prijzen die u elders aantreft. Wij kunnen lagere prijzen hanteren omdat onze bedrijfskosten laag zijn en - nog belangrijker - wij de meeste produkten rechtstreeks betrekken bij de fabrikant. Deze fabrikanten zijn gespecialiseerd in zijde en leveren ook alleen produkten van echte zijde. Bij inSilk koopt u dan ook altijd produkten van echte zijde.

Wij versturen bestellingen naar de volgende landen:

Belgie en Luxemburg:
Bij bestellingen boven € 150,- rekenen wij € 2,50 verzendkosten.

Is het bestelbedrag lager dan € 60,- en het totaalgewicht van uw bestelling is minder dan 0,25 KG, dan rekenen wij slechts € 3,50 als bijdrage in de verzendkosten.

Voor bestellingen tussen € 60,- (óf meer dan 0,25 kg) en € 150,- zijn de verzendkosten € 6,-. De webshop rekent dit zelf uit, dus nog voor het voltooien van uw bestelling kunt u direct zien of er verzendkosten worden berekend.

Overige landen:

 • Frankrijk
 • Spanje (lees meer)
 • Duitsland
 • Denemarken
 • Finland
 • Ierland
 • Italië
 • Oostenrijk
 • Portugal
 • Verenigd Koninkrijk
 • Zweden
 • Zwitserland

Overige landen op aanvraag.

De verzendkosten zijn, afhankelijk van uw bestelling, maximaal € 8,50 (m.u.v. Ierland en Zwitzerland).

Vragen over zijde

 • Handwas of machinaal wassen bij 30 graden met een fijnwasmiddel dat geschikt is voor zijde en kleurbeschermend is. Handwas: naspoelen met lauw water.
 • Machinaal wassen: kies de meest 'rustige' stand bij 30 graden. Niet centrifugeren.
 • Overtollige water afschudden en uithangen om te drogen.
 • Niet drogen in de zon of in de buurt van radiatoren. Niet in de wasdroger.
 • Het nog licht vochtige zijde kan worden gestreken op de "zijde" stand (meestal 1 stip) van het strijkijzer. Bij voorkeur aan de binnenkant/achterkand strijken.
 • Algemeen: gebruik nooit chemische reinigingsmiddelen. Geen bleekmiddel toevoegen, niet schrobben, niet wringen, niet in de wasdroger.
 • Zijde kan ook droog worden gereinigd.

Als u deze tips in acht neemt, blijft uw zijde langer mooi.

Zijde is een fantastisch natuurproduct. Zijde kan veel vocht opnemen (tot 40%) zonder dat de stof vochtig aanvoelt. Zijde beschikt tevens over iso-thermische eigenschappen waardoor het bij warm weer koel aanvoelt en bij koud weer juist behaaglijk warm. Zijde is nagenoeg ongevoelig voor schimmels en motten.

 • zijde voelt koel bij warmte
 • zijde geeft warmte bij koude
 • zijde is soepel en voelt als een tweede huid
 • zijde is luchtig en goed vochtopnemend

Mensen die allergisch zijn voor wol kunnen zijde vaak wel verdragen. Zijde is prettig voor de huid en heeft kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met die van wol. Zijde kan veel vocht opnemen zónder dat de stof vochtig aanvoelt. Zijde ventileert goed.

"Momme" is een standaard aanduiding voor de kwaliteit van zijde, zoals bijvoorbeeld de aanduiding "karaat" de kwaliteit van goud of diamant weergeeft. De momme-waarde van een weefsel wordt bepaald door het gewicht van een bepaalde afmeting materiaal.

Voor zijden beddengoed geldt een momme gewicht van 12-16 als goede kwaliteit, een momme waarde van 16-19 betekent een zeer hoge kwaliteit.

Hoe wordt de momme waarde berekent?

Als norm voor het bepalen van het momme gewicht gebruikt men een stuk weefsel van 100 meter lang en 45 centimeter breed. Wanneer het gewicht van dat stuk weefsel 19 kilo bedraagt, dan bedraagt de momme waarde 19. Hoe hoger de momme waarde, hoe zwaarder de zijde, hoe meer zijde er is gebruikt in het fabrikage proces.

Voor zijde beddenggoed is een momme waarde tussen de 12-19 prima. Zijde kleding heeft meestal een momme waarde tussen de 8 en 12. Zijde met een momme waarde van 22 is geschikt voor het maken van een herenkostuum.

Momme gewicht wordt aangeduid met "mm" (niet te verwarren met "mm" van milimeters).

Zijde is licht, comfortabel en elegant. Een prachtig natuurproduct! Zijden stof bestaat in een groot aantal verschijningsvormen, een overzicht van de meest voorkomende typen:

In tegenstelling tot wat men vaak denkt is satijn geen materiaal of stof op zich, maar is satijn een weeftechniek. Voor het creeren van een stof in satijn gebruikt men de weeftechniek "satijnbinding". Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel, glad en glanzend wordt.

Satijn werd oorspronkelijk alleen in China gemaakt, hiervoor gebruikte men uitsluitend zijde. In de middeleeuwen werd satijn voor het eerst bekend in Italtie (12e eeuw), later in de rest van Europa (14e eeuw). Door de luxe uitstraling en de hoge kosten was satijn alleen voor de hogere kringen weggelegd.

Bestond satijn vroeger uitsluitend uit zijde, tegenwoordig wordt satijn ook gemaakt met polyester, acetaat, nylon, of rayon. Bij het toepassen van deze materialen vervallen vanzelfsprekend de voordelen die het natuurprodukt "zijde" aan het eindproduct toevoegd.

Voor mensen met de ziekte van Parkinson kan het draaien in bed soms nogal lastig zijn, met als resultaat een slechte nachtrust. Zijden beddengoed (mobiliteitslaken) in combinatie met zijden nachtkleding (zijden pyjama of zijden ondergoed) kunnen de bewegingsvrijheid in bed bevorderen: door de gladheid van het materiaal wordt het draaien in bed gemakkelijker. Lees meer over zijde en de ziekte van Parkinson.