Sichou Comfort, Sichou Classic of Sichou Luxus kiezen?

Het verschil tussen de zijden dekbedden Sichou Comfort, Sichou Classic en Sichou Luxus zit voornamelijk in de tijk (de tijk is de stof die fungeert als omhulsel/huid van het dekbed) en in de vulling.

De tijk

Bij de typen Comfort en Classic bestaat de tijk uit hoogwaardig katoen, echter de weef-methode van de tijk verschilt: bij het type Comfort is de tijk in jacquard geweven. De Luxus heeft een tijk van satijnzijde en biedt daarmee alle voordelen van zijde: naast de vulling bestaat dus ook de tijk van de Sichou Luxus uit zijde.

De vulling

Bij alle 3 de typen bestaat de vulling uit 100% moerbei zijde. Deze soort zijde is de allerbeste en fijnste die er is. Het verschil zit in de lengte van de gebruikte zijde-vezels. Bij de Classic en de Luxus worden zijde-vezels gebruikt met een gelijke lengte als die van het dekbed. Omdat deze vezels één geheel vormen hoeft het dekbed maar beperkt te worden doorgestikt om de zijde op z'n plaats te houden in de tijk.

Het zijden dekbed model Comfort heeft een vulling van een mix van korte vezels (70%) en lange vezels (30%) zijde. Om de vulling op z'n plaats te houden is het dekbed meer doorgestikt waardoor de vulling als geheel wat minder los en luchtig is als de modellen Luxus en Classic.

Vergelijkingstabel zijden Sichou zijden dekbedden

Sichou Comfort Sichou Classic Sichou Luxus
Tijk katoen jacquard katoensatijn zijdesatijn
Vulling zijde, korte (70%)  en lange vezel (30%) zijde, lange vezel zijde, lange vezel
Wasbaar ja, 30 graden ja, 30 graden ja, 30 graden
Anti-allergisch
Bestand tegen huisstofmijt
Levensduur 10 - 15 jaar 10 - 15 jaar 10 - 15 jaar
Öko-Tex 100 keurmerk
Garantie 2 jaar 2 jaar 2 jaar
Prijsniveau lager gemiddeld hoger


Vergelijk eigenschappen van zijde met andere vullingmaterialen voor beddengoed

Materiaal vochtopname

statische
electriciteit

stofvatbaarheid allergie warmte
terugwinning
Zijde ca. 30% geen geen geen 88%
Wol ca. 16% sterk sterk ja 72%
Dons ca. 8,5% zwak gemiddeld geen 75%
Katoen ca. 8,5% geen sterk ja 60%
Microvezel ca. 2,5% sterk sterk geen 40%


Ingebruikname

SICHOU zijden dekbedden zijn voor vervoer in een luxe bewaartas opgevouwen. De vulling van zijde wordt daardoor licht samengedrukt. Om de dekbedden hun volle zachtheid te laten bereiken, wordt aanbevolen de dekbedden voor gebruik enige uren open te laten liggen om te luchten.

Bij het onderhoud het volgende in acht nemen: zijde is een natuurproduct en gevoelig voor hitte, langdurig in water laten staan, sterk zonlicht (UV - straling) of bleekmiddel/stoffen. Bij voorkeur alleen een fijn wasmiddel gebruiken. SICHOU- dekbedden mogen gedurende langere tijd niet aan sterk zonlicht of hoge temperaturen blootgesteld worden. Een zijden dekbed nooit drogen in de wasdroger. Let u op de aanwijzingen in het waslabel en de instructies op het bijgeleverde onderhoudskaartje. 

Uw zijden dekbed opbergen

Bij het opbergen van de dekbedden a.u.b. het volgende in acht nemen: voor het opbergen moeten de dekbedden goed gelucht worden en volledig droog zijn. Het dekbed mag niet bij te hoge temperatuur opgeslagen worden en niet sterk samengedrukt worden. De dekbedden mogen niet met chemische middelen of etherische oliën opgeslagen worden.

Zijde en huismijt

Pure zijde biedt geen voedsel noch basis voor leven aan huismijt. Moerbei zijde is daarom de enige lang-vezelige natuurvulling in beddengoed dat huismijt-vijandige eigenschappen bezit. Onderzoek heeft ook aangetoond dat zijde op grond van dermatologische chemische samenstelling bijzonder allergie vriendelijk is voor de huid.

Vocht opname

Zijde bestaat voor 8 – 14% uit water en is optimaal voor de menselijke huid omdat deze qua chemische opbouw veel overeenkomsten heeft. De vochtopname van zijde bedraagt ca. 30% van het eigen gewicht, zonder dat het daarbij vochtig aanvoelt. Zijde weefsel heeft een hoge vormvastigheid als het geheel droog is maar behoudt dat ook in natte staat.

Zijde is een brandvrij product. Het is moeilijk ontvlambaar, het brandpunt bedraagt ca. 300 - 460 graden C.

Natuurkundige gegevens zijde van SICHOU

Dichtheid : 1,5 g/cm3
Vezeldikte : 12-25 um
Trekvastheid : 350 Mpa
Uitzetting : 24%
Elasticiteit : de hoogste van alle natuurvezelproducten
Vochtigheidsopname : tot 30% van het eigengewicht
Natvastigheid : ca. 85% van vastigheid in droge status


Naar het overzicht van de zijden dekbedden

Product toegevoegd aan verlanglijst
Toegevoegd aan vergelijk